Oerol (4)

Ook op de woensdag worden ons weer twee schitterende voorstellingen voorgeschoteld. In het bos van Formerum is een in esthetisch opzicht bijzonder fraai bouwwerk ontworpen door Plastique Fantastique. Het bestaat uit twee bolvormige ruimtes, welke via een ringvormige gang met elkaar in verbinding staan. Een van de bollen is doorzichtig, zodat het publiek buiten het gebeuren in de bol prima kan volgen. De andere bol en de gang zijn van wit lichtdoorlatend materiaal gemaakt waardoor voor het publiek buiten alles wat daarbinnen gebeurt aan het zicht wordt onttrokken.

Tijdens de voorstelling in drie bedrijven zorgt het Stolz Quartet voor de muzikale omlijsting van een door LeineRoebana uitgevoerde dansvoorstelling. Na elk bedrijf kan het publiek ervoor kiezen van lokatie te wisselen (dwz één van de twee bolvormige ruimtes of de tribune buiten bij de doorzichtige bol). De muziek is overal goed te horen. In verband met het warme weer deze dag kiest een deel van het publiek er begrijpelijkerwijs voor de gehele voorstelling vanaf de buitentribune te volgen. Binnenin loopt de temperatuur hoog op en dat trekt een zware wissel op het uithoudingsvermogen van zowel de artiesten als het publiek. Flink afzien op zijn tijd, om in wielertermen te spreken, is ook Oerol.

Onze tweede voorstelling die dag vindt plaats in een duinpan bij het strand van Hoorn. Op ook weer een prachtige locatie zien en horen we tegen middernacht een vierstemmig koorstuk (“One”) gezongen door één vrouw, Lisa Verbelen van Bog.. Gesteund door lichtbeelden op een scherm geeft zij een bijzonder sfeervolle voorstelling.IMG_0394

Een gedachte over “Oerol (4)

Geef een reactie