Oerol (4)

Ook op de woensdag werden ons weer twee schitterende voorstellingen voorgeschoteld. In het bos van Formerum was een in esthetisch opzicht bijzonder fraai bouwwerk ontworpen door Plastique Fantastique. Het bestond uit twee bolvormige ruimtes, welke via een ringvormige gang met elkaar in verbinding stonden. Een van de bollen was doorzichtig, zodat het publiek buiten het gebeuren in de bol prima kon volgen. De andere bol en de gang waren van wit lichtdoorlatend materiaal gemaakt waardoor voor het publiek buiten alles wat daarbinnen gebeurde aan het zicht werd onttrokken.

Tijdens de voorstelling  in drie bedrijven zorgde het Stolz Quartet voor de muzikale begeleiding van een door LeineRoebana uitgevoerde dansvoorstelling. Na elk bedrijf kon het publiek ervoor kiezen van lokatie te wisselen (dwz één van de twee bolvormige ruimtes of de tribune buiten bij de doorzichtige bol). De muziek was overal goed te horen. In verband met het warme weer deze dag koos een deel van het publiek er begrijpelijkerwijs voor de gehele voorstelling vanaf de buitentribune te volgen. Binnenin liep de temperatuur hoog op en dat trok een zware wissel op het uithoudingsvermogen van zowel de artiesten als het publiek. Flink afzien op zijn tijd, om in wielertermen te spreken, is ook Oerol.

Onze tweede voorstelling die dag vond plaats in een duinpan bij het strand van Hoorn. Op ook weer een prachtige locatie zagen en hoorden we tegen middernacht een vierstemmig koorstuk (“One.”) gezongen door één vrouw, Lisa Verbelen van Bog.. Gesteund door lichtbeelden op een scherm gaf zij een bijzonder sfeervolle voorstelling.IMG_0394

Een gedachte over “Oerol (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s