Anky (3)

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Anky is gestorven.

We zijn haar niet vergeten en koesteren de vele mooie herinneringen.

Vandaag stuurde Jan dit eerbetoon aan Anky in de vorm van een fotopresentatie. Het is een kleine selectie uit de grote verzameling aan beeldmateriaal die tijdens haar leven ontstond.

1953-2016

14 gedachten over “Anky (3)

  1. Speciaal op deze dag realiseer ik me weer hoe verdrietig het is dat ze nooit een trotse oma kan zijn van Stijn en Roos.

  2. Wat fijn om Anky nog weer eens terug te zien. In beide kinderen is ze trouwens ook heel herkenbaar!
    Bedankt Cor en Jan voor het mooie filmpje!
    Inez

  3. Ik weet niet zo goed wat ik hierop kan zeggen, want een verlies blijft een verlies en vaak ook een gemis. Ik vond het filmpje heel mooi en bijzonder (op een goede manier, niet de Juf Ank manier).

    1. Inderdaad Hans. Jan heeft inderdaad een paar mooie momenten uitgekozen. Hoe langer geleden, hoe minder foto’s er natuurlijk voorhanden zijn. Maar des te waardevoller dat er foto’s bewaard zijn gebleven die toch een beeld van Anky in verschillende fases van haar leven geven.

  4. Het gemis van een vrouw, moeder en oma zal nooit wennen, lijkt me. Juist bij feestelijke en bijzondere momenten blijft er een gat. Maar het is mooi om te zien hoe Anky herdacht wordt en wat voor plaats ze in nam.

    1. Ik vind het ook mooi om op mijn blog op gezette tijden over haar te schrijven. Ruim 45 jaar zijn we vrijwel dagelijks met elkaar opgetrokken. Dat zal ook op de rest van mijn leven een blijvende invloed hebben. Ik heb veel van haar geleerd en we hebben prachtige kinderen en kleinkinderen gekregen. Zo jammer dat ze de jongste drie niet meer mee heeft mogen maken.
      In Emmen werd het afgelopen weekend het vijfjarig bestaan van het Atlastheater gevierd. Ik moest meteen denken aan één van de eerste bijeenkomsten daar: Anky’s uitvaart. Ik heb daarover geschreven op dit blog in januari 2017.

  5. Wat een mooi filmpje…… Fijn om als gezin deze bijzondere momenten samen terug te halen. Voor altijd in jullie hart. Dank jullie ook dat ik deze beelden van mijn nicht kan meebeleven. Warme groet…

  6. Gister bij stil gestaan, dat het alweer 5 jaar geleden was, het lijkt nog zo kort en inmiddels is er weer zoveel gebeurd.
    Weet zeker dat ze trots op jullie allen zou zijn geweest! Wij missen haar ook!
    Ontroerend en mooi filmpje. Dank daarvoor. Liefs Aukje

Geef een reactie