Muziek
Geef een reactie

Rock Dreams

Jan stuurde een fotootje van een cassettebandje dat ik aan het begin van deze eeuw gemaakt had. Hij trof het aan bij een opruimingsactie. En even later ontving ik een serie foto’s van de “liner notes” die ik er bij geschreven had.

Je kinderen met de muziek die je als ouder na aan het hart ligt vertrouwd te maken hoorde bij de muzikale opvoeding vond Anky met name. Ik had van nature niet zo’n zendingsdrift om anderen te overtuigen van mijn liefde voor bepaalde muziek. Dat had ongetwijfeld te maken met een zekere kwetsbaarheid die gepaard ging met de vrees dat anderen dat wat ik mooi vind niet om aan te horen zouden vinden. Ik denk dat iedereen dat gevoel wel kent. Of het nu gaat om nieuwe kleren, een film, een boek of kunst die je gekocht heb, altijd hoop je op instemming van de ander. Op deze manier ontstaan natuurlijk ook specifieke vriendschappen met die mensen waarmee je het enthousiasme voor iets deelt.

Hoe het ook zij, het deed mij besluiten voor Jan zo tegen het eind van zijn tienertijd cassettebandjes samen te stellen met muziek waaraan ik verknocht ben.

En omdat het een inkijk geeft in de manier waarop ik met muziek bezig ben, ik speel zelf geen noot, vind ik het leuk om die indertijd geschreven toelichting hier ook nog eens weer te geven. De lezer die geïnteresseerd is in de liedjes waarover ik schrijf zal in de meeste gevallen weinig moeite hebben deze via spotify of youtube op te zoeken.

cassettebandje

Rock Dreams

Rock Dreams Cover

Cover van het boek dat mij inspireerde tot het maken van deze compilatie

Lees hier  ⇐ de “liner notes” van Rock Dreams

This entry was posted in: Muziek

door

In mijn werkzame leven docent wis- en natuurkunde met ook veel interesses buiten dat vakgebied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s