Rock Dreams

Jan stuurde een fotootje van een cassettebandje dat ik aan het begin van deze eeuw gemaakt had. Hij trof het aan bij een opruimingsactie. En even later ontving ik een serie foto’s van de “liner notes” die ik er bij geschreven had.

Je kinderen met de muziek die je als ouder na aan het hart ligt vertrouwd te maken hoorde bij de muzikale opvoeding. Met name Anky was die mening toegedaan. Ik had van nature niet zo’n zendingsdrift om anderen te overtuigen van mijn liefde voor bepaalde muziek. Dat heeft ongetwijfeld te maken met een zekere kwetsbaarheid die gepaard gaat met de vrees dat anderen platen waarover ik enthousiast ben niet om aan te horen vinden. Ik denk dat iedereen dat gevoel wel kent. Of het nu gaat om nieuwe kleren, een film, een boek of kunst die je gekocht heb, altijd hoop je op instemming van de ander. Op deze manier ontstaan natuurlijk ook specifieke vriendschappen met die mensen waarmee je het enthousiasme voor iets deelt.

Hoe het ook zij, het deed mij besluiten voor Jan zo tegen het eind van zijn tienertijd cassettebandjes samen te stellen met muziek waaraan ik verknocht ben.

En omdat het een inkijk geeft in de manier waarop ik met muziek bezig ben, ik speel zelf geen noot, vind ik het leuk om die indertijd geschreven toelichting hier ook nog eens weer te geven. De lezer die geïnteresseerd is in de liedjes waarover ik schrijf zal in de meeste gevallen weinig moeite hebben deze via spotify of youtube op te zoeken.

cassettebandje
Rock Dreams
Rock Dreams Cover
Cover van het boek dat mij inspireerde tot het maken van deze compilatie

Lees hier   de “liner notes” van Rock Dreams

Geef een reactie