Vuurvogel

Gisteren was ik toevallig getuige van de herplaatsing naast de toegangsweg naar Parc Sandur van het object “de Vuurvogel”.

Deze indertijd in opdracht van de Rotaryclub Emmen door Cornelis Huisman vervaardigde windwijzer stond voorheen aan de rand van de Noordbargeres in Emmen. Omdat, aldus het Dagblad v/h Noorden, het dierenpark het metalen gevaarte niet vindt passen bij de uitstraling van het Wildlands Adventure Zoo moest het een nieuwe plek krijgen.

Ik constateerde dat op de nieuwe plek weinig is aan te merken. Het is in elk geval een fleurige verschijning. Of het de benaming kunstwerk verdient is een punt van discussie. Immers haantjes op een kerktoren of andere typen windwijzers worden doorgaans ook niet met de term kunstwerk aangeduid. Anderzijds wordt de Vuurvogel wel vermeld op de website van het CBK Emmen bij de beelden in de openbare ruimte.

Hoe het ook zij, het past wel in een traditie van de gemeente Emmen met een voorkeur voor in het oog springende objecten: Dinosaurus “Joppie”, de Reuzengiraffe langs de A27 en de door de Toyisten beschilderde gasbol.

Plaatsing Vuurvogel

2 gedachten over “Vuurvogel

Geef een reactie