Dierendag 2015

Een week geleden werd ik door zonnig weer verleid tot het maken van een fietstochtje. Aangekomen bij een bouwmarkt in Nieuw-Amsterdam bedacht ik dat het zo langzamerhand weer tijd werd voor de aanschaf van wintervoer voor de vogels. De bouwmarkt in kwestie had het op dat moment nog niet in het assortiment. Even later passeerde ik de “Welkoop”; daar had men wel potten vogelpindakaas en zonnepitten op voorraad. Dezelfde dag plaatste ik zo’n pot pindakaas in de houder op de schutting tussen de klimop. De mezen hadden dit de volgende dag al ontdekt.

Vanochtend heb ik de “Birdfeeder” weer op het raam bevestigd. Binnen een uur hadden de mussen en mezen dit ontdekt en kon ik bijgaande foto maken. De populatie in onze tuin bevat vermoedelijk exemplaren die dit nog weten van het afgelopen seizoen.

Een koolmees was ook nog steeds geïnteresseerd in de pot met pindakaas, maar vloog er niet op af. A. zag dat een spin een web had gesponnen tussen de klimop op de aanvliegroute. Het lijkt er sterk op dat dit de mees weerhoudt.

Inmiddels heb ik de toegang weer vrijgemaakt en wacht ik op wat komen gaat.

20151004_080906407_iOS20151004_092247158_iOS

Geef een reactie