Oerol (7 – slot)

Aan alles komt een eind. Dit wordt echt de laatste aflevering van mijn berichten over Oerol 2017. Het is uiteindelijk een flink feuilleton geworden.

De laatste dag begon druilerig. Omdat Suze en ik moesten poetsen om Topaas tegen het middaguur weer schoon op te leveren was dat niet zo erg. We hadden de laatste boot voor de terugreis besproken. Zo konden we de middag naar eigen inzicht invullen. De polsbandjes konden doorgeknipt, want we hadden alle gereserveerde voorstellingen achter de rug.

De hele week was de auto niet van de parkeerplaats af geweest. Nu ik het fietsenrek met de fietsen weer op de trekhaak had geplaatst leek het me een goed idee nog even naar Oosterend te rijden. Op weg daarheen vatten we het plan op om bij Heartbreak Hotel, het strandpaviljoen bij Oosterend, te gaan lunchen. Inmiddels begon het ook op te klaren en was er weer wat blauw aan het zwerk te zien.

Bij de strandovergang werd onze nieuwsgierigheid gewekt door enige activiteit op een grasveld naast de badweg. Op weg daarheen werd ons door een daar aanwezige vrijwilligster gevraagd de oerolbandjes te tonen… Gelukkig zag zij het ontbreken daarvan door de vingers toen we vertelden dat we die in verband met ons op handen zijnde vertrek al doorgeknipt hadden.

Op het terrein zagen we Nick Steur in de weer met een takel waaraan een zwaar rotsblok was opgehangen. Het werd ons al snel duidelijk dat hij zich tot taak had gesteld dit blok met een punt naar beneden in een labiel evenwicht op een ander rotsblok te plaatsen.

 

Ademloos keken we toe. Het had iets rustgevends Nick zo geconcentreerd aan het werk te zien.

 

Aangezien het tijdstip van voltooiing  niet te voorzien was gingen wij eerst maar eens lunchen in Heartbreak Hotel onder het toeziend oog van de “King”.

DSCF9569-1.jpg

Teruggekeerd bij Nick Steur bleek de steen geplaatst en was hij begonnen met het afbreken van de piramide waaraan de takel bevestigd was.

 

 

Nadat dit proces voltooid was, door een toeschouwer aangeduid als syfilisarbeid – hij was niet te overtuigen dat zoiets sisyfusarbeid heet, liep Nick een aantal keer goedkeurend om zijn geklaarde klus en gaf zonder enige aankondiging een klein duwtje tegen het met zoveel inspanning geplaatste rotsblok waardoor zijn werkstuk tot ontzetting van het aanwezige publiek instortte.

Helaas miste ik dit moment dan ook op video, maar Suze had toevallig wel een foto gemaakt op het moment dat Nick het blok aantikte.

Nick Steur toucheert het rotsblok
Nick Steur toucheert het rotsblok
Rotsblok is neergestort
en loopt na gedane arbeid onaangedaan weg

Wij stapten weer in de auto en reden naar de dwarsdijk, die het einde van de hoofdweg markeert en een mooi uitzicht biedt op het wad en het begin van de Boschplaat. Enigszins teleurgesteld door het niet kunnen vastleggen van de val van het rotsblok, besloot ik het gebeuren daar in het klein na te spelen. Hieronder is te zien hoe Suze mijn performance heeft vastgelegd voor het nageslacht.

DSCF9686-1
Cor plaatst de steen.
DSCF9688-1
De steen valt niet!
DSCF9690-1
Na een kleine tik valt ie toch

Na een klein uur heerlijk te hebben genoten van het zonnige weer en het uitzicht vertrokken we weer richting West-Terschelling. We zetten de auto in de wachtrij voor de boot en gingen nog even het dorp in om bij het Wakend Oog van een consumptie te genieten. Daarna was er nog  tijd om getuige te zijn van een stukje acrobatiek bij de Brandaris.

En toen zat onze Oerolweek erop. Anky zou gezegd hebben: dit was een week voor het Gouden Boekje!

 

4 gedachten over “Oerol (7 – slot)

 1. Het doet mij goed dat niet alleen ikzelf, maar ook mijn lezers op deze manier hebben kunnen
  meegenieten van dit prachtige festival. En dan te bedenken dat we maar een fractie van de voorstellingen gezien hebben. Door de combinatie van mijn persoonlijke ervaring, de prachtige foto’s van Suze en mijn eigen krukkige filmpjes heb ik geprobeerd iets over te brengen van de sfeer in zo’n Oerolweek. Ik vind het altijd fijn reacties op stukjes te krijgen.

  Like

 2. Dag Cor,
  Knap dat ook jij in staat bent om de stenen op elkaar te zetten.
  Een interessante blok Cor .super mooi gedaan .Gr.Gerda.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s